Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към спецовете относно турбина TD2503/VNT25

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Оле, ти си голяма трагедия бе човек.

MAP - Manifold Absolute Pressure sensor

Какви вакум какви глупости говориш? Ти до сега си си мислел че МАП-а е датчик за вакум ли?

Това голяма излагация за човек с големи претеции. И в твоята кола го имаш и не знаеш как работи този сензор.... тръгнал си да обесняваш на човек дето явно знае повече от теб...

Аз знам за какво е, но голяма част от колегите го свързват с бензиновите двигатели за измерване на подналягането в смукателния колектор. Та затова го написах. Иначе и моят дизел го има - един за измерване на атмосферното налягане датчик, един комбиниран МАП+температура и дебитомера - това са трите основни за горивната смес.
    П.П. Който копае гроб другиму, сам пада в него (народна поговорка)
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
      Аз знам за какво е, но голяма част от колегите го свързват с бензиновите двигатели за измерване на подналягането в смукателния колектор. Та затова го написах. Иначе и моят дизел го има - един за измерване на атмосферното налягане датчик, един комбиниран МАП+температура и дебитомера - това са трите основни за горивната смес.
      А сега кажи къде е датчика дето мери атмосферното налягане ????????
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Като гледам тук ти си единствения който го свързва с нещо друго И още виждам в мислите ти как не знаеш как работи този сензор. И аз искам да обясниш къде е датчика за атмосферното налягане
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

@RUSEV-BGR
          Толкова е напрежението в покой - 1.82V

@oem
          Е там е проблема, че му подавам наягане и стеблото се мести значително, но не мога да преценя дали е напълно разтоварила геометрията. Тоест дали това му е максималния ход на актуатора - за това ми трябваха някакви данни за хода при определени налягания. Сега се замислих и се сетих, че когато го бях свалил актуатора, при 2.5 бара лепеше до края стеблото. Така, че като я сваля отново турбината ще го надуя на място актуатора, без да го свалям, пак с такова налягане и ще бележа дкъде стига стеблото. Със сигурност геометрията ще е разтоварила. После с гайката ще гоня достигане на същото положение на стеблото, но вече при 1.3 бара. Мисля по този начин да отрегулирам пренадуването и. Имам обаче известни съмнения и притеснения, че наистина е възможно този актуатор да не е от тази турбина и да е с по-къс ход, което и да е в основата на всички тези ядове.

@Jivko7777
          В крайна сметка това ми е целта, но имам сериозно притеснение относно това, че ако я регулирам от винта на стеблото, нулевото и положение ше бъде изместено и при покой или ниски обороти, ще е с леко отворена геометрия, което значи че ще ми се увеличи турбо дупката. Поне така си мисля, като разсъждавам.
          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Геометрията никога не седи максимално затворена Ако си разглеждал отворена турбина ще видиш защо Сега както е на място можеш да надуеш актуатора на място с 1.5 бара и да видиш къде ще стигне и си бележи. После му пусни 1.7 бара и виж дали ще натисне още.

Напрежението на мап-а в покой трябва да бъде между 1.75 - 1.85 волта (зависи дали ЕГР е затапен и какво е атмосферното налягане). Вероятно просто се налага да се разтовари малко от лостчето. Може би поради чужди намеси преди това

ЕДИТ: На празен ход дори с доста далечни настройки на лостчето можеш да имаш едно и сходно налягане в смукателя. Така, че не го гледай много много това.
            Last edited by oem; d.m.y г., 15:42.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение

@Jivko7777
              В крайна сметка това ми е целта, но имам сериозно притеснение относно това, че ако я регулирам от винта на стеблото, нулевото и положение ше бъде изместено и при покой или ниски обороти, ще е с леко отворена геометрия, което значи че ще ми се увеличи турбо дупката. Поне така си мисля, като разсъждавам.
              така сега като си притеснен, фиксирай с маркер например къде е било и винаги можеш да си го върнеш, но ти гарантирам че няма да има турбо дупка защото винаги имаш налягане в системата, така че давай смело и си реши проблема, само и единствено е това просто при слагането на турбината не са го нагласили
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

2.5 абсолютно или относително, а? Че компресорите мерят в относително
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

2.5 абсолютно или относително, а? Че компресорите мерят в относително
                  Нали го гледат през МАП-а бе Цецо,как ще е 2.5 относително ?????
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мерси на всички за съпорта!
                    Тия дни, като ми остане време ще сваля турбината и ще направя процедурата по настройване на актуатора и ще пиша за резултата.
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Нали го гледат през МАП-а бе Цецо,как ще е 2.5 относително ?????
                      Абе Мъри, той ще подава с компресор на тръбичката със свалено турбо. Аз поне така разбрах
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Мерси на всички за съпорта!
                        Тия дни, като ми остане време ще сваля турбината и ще направя процедурата по настройване на актуатора и ще пиша за резултата.
                        туй ти е играта даже не я сваляй
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          туй ти е играта даже не я сваляй
                          Абе на място е голяма драма. Опитах последния път и не ми издържаха нервите и я свалих
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Абе на място е голяма драма. Опитах последния път и не ми издържаха нервите и я свалих
                            Така е по-удобно и имаш видимост към всичко, дето се казва
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Working...
                            X